Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

Καλή Χρονιά


Η πρώτη μέρα της κάθε νέας χρονιάς υπήρξε ανέκαθεν για την ανθρωπότητα η πρώτη σελίδα ενός νέου βιβλίου πάνω στην οποία αποτύπωναν τις ελπίδες και τα θέλω τους. 

Χωρίς αμφιβολία συμβολικά και αρχετυπικά η έναρξη της νέας χρονιά σηματοδοτεί την είσοδο σε μια νέα εποχή. 
Την εποχή που θα πάρουμε απαντήσεις σε όλα τα πως και τα γιατί μας. Γιατί συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν? Τι θα γίνει στο μέλλον?

 Καλώς ή κακώς υπάρχει μια ανάγκη στον άνθρωπο που τον ωθεί να ψάξει. 
Δεν ξέρει ακριβώς τι, αλλά ξέρει ότι κάτι λείπει. 
Όλοι κινούμαστε σ’αυτό το πλαίσιο και νομίζω ότι αυτό είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μας. 

Δεν έχει νόημα να είμαστε απλοί θεατές της ζωής, αυτό δε μας αφήνει τίποτα παρά ένα κενό.
Για να καλύψουμε αυτό το κενό χρειάζεται να το θέλουμε πολύ, να νιώθουμε ότι μπορούμε και καθημερινά να προσπαθούμε γι’αυτό. 

Βέβαια η διαφορά της θεωρίας από την πράξη είναι πολύ μικρή στη θεωρία αλλά πολύ μεγάλη στην πράξη. Συχνά χρειάζεται να ανατραπεί ολόκληρη η κοσμοθέαση μας για να δούμε το προφανές. Να βιώσουμε μία υπέρβαση.

Οι απαντήσεις είναι εγκεγραμένες στο γενετικό μας κώδικα, αλλά πρέπει να διεγείρονται να διδάσκονται και να εφαρμόζονται για να έχουν πραγματικό νόημα.
Τα πράγματα δεν αλλάζουν, αλλάζουμε εμείς.

Η αλήθεια δεν μπορεί να έρθει με ημίμετρα. Αρκεί να κοιτάξουμε πέρα μακριά, ως εκεί που φτάνει το μάτι και θα διαπιστώσουμε ότι τα χρώματα στον ορίζοντα ήδη άρχισαν να αλλάζουν..........

Μάρη Κουγιτάκη-Cosmic Light

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντίσταση - Αλλαγή

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας, πέρα από εμάς τους ίδιους. Η Αντίσταση είναι χαραγμένη μέσα στα κύτταρα ...