ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

                                     
Τι είναι ο διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση χαλάρωσης όπου ο άνθρωπος βιώνει πως να είναι εντελώς γαλήνιος και εστιασμένος στο παρόν.

Είναι η αρχή μιας σταδιακής εσωτερικής μεταμόρφωσης, που του επιτρέπει να αναγνωρίσει τον αληθινό του εαυτό, ερχόμενος σε επαφή με την ουσία της ανθρώπινης φύσης του.


Ο διαλογισμός βοηθά να γνωρίσουμε το πνεύμα μας και να το εξελίξουμε. Όλοι μπορούν να μάθουν να διαλογίζονται και να απολαμβάνουν τα οφέλη του διαλογισμού.

Το πιο σημαντικό ταξίδι που μπορούμε να κάνουμε είναι το ταξίδι μέσα μας. Είναι ένα ταξίδι αναζήτησης της αληθινής μας ταυτότητας.
Όταν η συνειδητότητα υπερβαίνει έστω και λίγο την καθημερινότητα, τότε ξεκινά η πνευματική ενδυνάμωση. Ο διαλογισμός μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι.

Σε κατάσταση Διαλογισμού αρχίζουμε να θυμόμαστε πράγματα σχετικά με τον εαυτό μας, τα οποία κάποτε γνωρίζαμε αλλά έχουμε ξεχάσει. Αρχίζουμε να απολαμβάνουμε στιγμές σιωπής και να αναζητάμε περιόδους ενδοσκόπησης και στοχασμού.

Όταν είμαστε γαλήνιοι και ήρεμοι, πέρα από το οτι η υγεία μας παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, ακτινοβολούμε επίσης και μια άλλη ποιότητα ενέργειας απ'ότι όταν είμαστε στεναχωρημένοι και αγχωμένοι.

Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να προσελκύουμε αντίστοιχες ποιότητες ενέργειας στο προσωπικό, φιλικό και επαγγελματικό μας περιβάλλον. Γινόμαστε πιο ελκυστικοί και αποκτάμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ενδυναμώνουμε το ενεργειακό μας πεδίο και χτίζουμε μια καινούρια ζωή.
Η θεραπευτική δύναμη του διαλογισμού

Ο διαλογισμός έχει την δύναμη να μεταμορφώνει την ζωή μας. Ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτήν την διαδικασία είναι πολύτιμος.
Ελευθερώνει ένα νέο είδος ενέργειας που σπάει τα δεσμά και τις προσκολλήσεις από το παρελθόν, και μας μαθαίνει να εστιάζουμε στο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Από μόνο του αυτό είναι άκρως θεραπευτικό. Μαθαίνοντας να ζούμε την κάθε στιγμή, σταματάμε να ανησυχούμε υπερβολικά για το μέλλον και παύουμε να στεναχωριόμαστε για το παρελθόν.
Έτσι μεταφερόμαστε από μια κατάσταση άγχους και ανησυχίας, στην ψυχική υγεία και γαλήνη. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και ενισχύεται η σωστή λειτουργία της μνήμης και της συγκέντρωσης.
Η εσωτερική γαλήνη και ηρεμία του νου μέσω του διαλογισμού, έχουν πολύ μεγάλη θεραπευτική επίδραση και στο σώμα. Κοιτώντας μέσα μας, και αντιμετωπίζοντας τον εαυτό μας με αγάπη, όλο μας το "είναι" ανταποκρίνεται, εκπέμποντας νέες υψηλότερες δονήσεις.

Η εσωτερική σιωπή θεραπεύει βαθιά. Ακόμα κι αν συμβαίνει μόνο για λίγα λεπτά. Εξισορροπεί νοητικές και σωματικές διαταραχές, φέρνοντας πνευματική διαύγεια και γαλήνη. Καθαρίζει το μυαλό και εξυψώνει το πνεύμα. Όταν ο νοητικός θόρυβος σταματά, αρχίζουν τα θαύματα να συμβαίνουν σαν φυσικό επακόλουθο. Μας μεταφέρει στην ουσία των πραγμάτων και των καταστάσεων και κυρίως στην δική μας ουσία, και την αστείρευτη θεραπευτική, ανώτερη δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα από εμάς.
Τι είναι ο καθοδηγούμενος διαλογισμός

Υπάρχουν διάφορα είδη διαλογισμού. Τα περισσότερα όμως είναι λίγο δύσκολο να τα εφαρμόσει κάποιος αρχάριος μόνος του, χωρίς την βοήθεια ενός καθοδηγητή.
Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να ξεκινήσουν όλοι όσοι δεν έχουν εμπειρία, εφόσον δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες για να "μπει" κανείς σε κατάσταση διαλογισμού.

Στον καθοδηγούμενο διαλογισμό, μαθαίνουμε να αναπνέουμε σωστά και καθοδηγούμε τον νου μας μέσα από μια θεραπευτική διαδικασία.

Η χαλαρωτική μουσική σε συνδυασμό με την λεκτική καθοδήγηση αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο ξεκούρασης και ηρεμίας. Η αφήγηση είναι ο οδηγός στο ταξίδι του φωτός.
Έτσι λοιπόν ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας για να μάθουμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας και να ηρεμούμε. Χαλαρώνει άμεσα το σώμα, με αποτέλεσμα να ακολουθεί και ο νους, συμμετέχοντας σε αυτήν την κατάσταση ευεξίας και γαλήνης.
Συγχρόνως μένοντας ήρεμος ο νους, δίνει την ευκαιρία σε όλο μας το "είναι" να αναζωογονηθεί και να αναγεννηθεί.

Τις στιγμές που διαλογιζόμαστε, συνειδητοποιούμε την ελευθερία της οντότητας μας να επιλέξει αυτό που ακριβώς θέλει.
 

Έτσι αντιλαμβανόμαστε την ελευθερία, όχι σαν μια θεωρητική κατάσταση, αλλά σαν ένα απαραίτητο συστατικό για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή, τόσο για μας, όσο και για τους γύρω μας.
Διάρκεια συνεδρίας:

Η διάρκεια μιας συνεδρίας διαλογισμού διαρκεί περίπου μία ώρα.
Ο διαλογισμός μπορεί να είναι ατομικός ή ομαδικός.

Επικοινωνία:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνοδοιπόροι

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

  • * Όλα μπορούν να θεραπευτούν - Martin Brofman
  • * Άλλαξε το DNA σου, άλλαξε την ζωή σου - Dr. Robert Gerard
  • * Η μεγάλη Κβαντική Αλλαγή - Dr.Ervin Laszlo
  • * Η Ρομφαία - Steve Rother
  • * Συζήτηση με το θεό (τριλογία) - Neale Donald Walsch
  • * Η κοιλάδα των Ρόδων - Paul Amadeus Dienach
  • * Γεννημένοι να αγαπάμε - Leo Buscaglia