Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Τι επιλέγεις?


Υπάρχει μια και μοναδική Αρχή στο Σύμπαν και τον κόσμο μας,
"Αυτό που σκεφτόμαστε είναι αυτό που παίρνουμε"
Οι σκέψεις δημιουργούν συναισθήματα. Οτιδήποτε αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή είναι η ουσιαστική αντανάκλαση εκείνου που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. 

Κάθε σκέψη έχει μια πολύ συγκεκριμένη και μοναδική συχνότητα, οπότε ας επιλέξουμε
 τις σκέψεις μας προσεκτικά!
Αλήθεια, έχουμε ποτέ προσέξει πως εκείνοι που μιλούν περισσότερο για αρρώστιες τις έχουν;
 
Κι εκείνοι που μιλούν περισσότερο για ευημερία επίσης την έχουν;

Όταν βιώνουμε την έλλειψη νιώθουμε φόβο. 
Φόβο ότι κάτι κακό θα μας συμβεί. Νιώθουμε ανασφάλεια ίσως ακόμα και για την ίδια την επιβίωση μας.
 
Όταν νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα, τη στιγμή που τα νιώθουμε, εάν προσέξουμε την ενέργεια μας θα παρατηρήσουμε ότι αυτή κατά κάποιο τρόπο κάνει μια συρρίκνωση, «μαζεύεται» και κλείνει προς τα μέσα.

Όταν αντιθέτως επικεντρωνόμαστε στην ευημερία, κάνοντας εποικοδομητικές σκέψεις, νιώθοντας ευγνωμοσύνη, έχοντας θετικά συναισθήματα και επικεντρώνοντας την προσοχή μας στα όνειρά μας και όχι στις απογοητεύσεις μας, νιώθουμε με ανάλογο τρόπο την ενέργεια μας να «ανοίγει», και να αλλάζει η συχνότητα της.

Γενικά, οτιδήποτε κι αν σκεφτόμαστε στέλνουμε προς τα έξω λεπτοφυείς δονήσεις οι οποίες είναι παρόμοιες με τις δονήσεις του φωτός του μαγνητισμού και αρκετές άλλες μορφές ενέργειας. 
Η διαφορά όλων αυτών των ενεργειών βρίσκεται στο ποσοστό της δόνησης.

Οι άσχημες σκέψεις ζήλιας, θυμού και άλλων βαριών συναισθημάτων θα προσελκύσουν γύρω μας περιστάσεις και συμβάντα αντίστοιχων εκπορεύσεων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τι δεν θέλουμε, οπότε με μαθηματική ακρίβεια ελκύουμε ακριβώς το ίδιο.

Η προσκόλληση της σκέψης σε δυνατά αισθήματα, θετικά ή αρνητικά, είναι που επιτυγχάνει την δημιουργική διαδικασία.
Πολλές φορές οι άνθρωποι υποθέτουν πως επειδή λένε για παράδειγμα «Θέλω περισσότερα χρήματα», μιλάνε θετικά για το θέμα των χρημάτων. 

Όταν όμως μιλάμε για χρήματα, ή για οτιδήποτε άλλο, νιώθοντας φόβο ή ανησυχία, δεν εστιάζουμε στο θέμα των χρημάτων, αλλά στο θέμα της έλλειψης τους.
Και αυτό μας προκαλεί και έντονο το συναίσθημα της αγνωμοσύνης.

Είναι απαραίτητο να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που μας έχουν προσφερθεί, και να μην ξεχνάμε να τα διαχειριζόμαστε προς όφελός μας. 
Όταν τα ξεχνάμε σε ένα συρτάρι της ύπαρξής μας λειτουργούμε με απέραντη αγνωμοσύνη απέναντι σε εμάς, αλλά και στο σύμπαν.

Κάθε δεξιότητα, κάθε ταλέντο που μας έχει δοθεί, είναι μορφή ίασης για κάθε δυσκολία που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μας. 
Ας μην επιτρέπουμε στη δική μας εσωτερική τοξικότητα όπως το κουτσομπολιό, το θυμό και τη ζήλια να μας μολύνουν, και ας μη δίνουμε και σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να το κάνει.
 

Ας οραματιστούμε νιώθοντας ευγνωμοσύνη, ότι η πραγματικότητα που επιθυμούμε έχει ήδη εκδηλωθεί. 
Ότι έχουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε, ότι είμαστε όπως θα θέλαμε να είμαστε και ότι η ζωή μας είναι ήδη όπως θα θέλαμε να είναι.
 
Χρειάζεται να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, ώστε να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και ευτυχία σαν η νέα πραγματικότητα να έχει ήδη εκδηλωθεί. 

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μετατοπίσουμε την πολικότητα μας από κάθε είδους αρνητισμό που έχουμε κληρονομήσει από την οικογένεια ή το συλλογικό ασυνείδητο. Προγραμματισμοί του τύπου:
-Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας.
-Η ζωή είναι σκληρή, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
-Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα.
-Μόνο με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρεις.
-Αν δεν δουλέψεις σκληρά θα γίνεις ένα τίποτα.
-Η Υγεία είναι θέμα τύχης.

Να μην θυμώνουμε όμως, να μην φοβόμαστε και να μην πολεμάμε τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα. 
Απλά να τα αποδεχτούμε σαν προϊόν των παλιών, μη φωτισμένων προγραμματισμών μας που έχουμε πάρει από την συγκεκριμένη κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε, ως διαδικασία της εξέλιξης μας.
 

Η κβαντική φυσική έχει ανακαλύψει ότι άπειρα υποατομικά σωματίδια γεμίζουν τον υποτιθέμενο κενό χώρο ο οποίος χώρος είναι στη πραγματικότητα φτιαγμένος από ενέργεια που περιέχει πληροφορίες. 
Ανακάλυψαν ότι η ενέργεια είναι συνειδητή και η ύλη είναι κατασκευασμένη από εστιασμένη σκέψη. 

Όταν καταλάβουμε ότι όλα γύρω μας είναι ενέργεια τότε είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το νόμο της έλξης προς όφελος μας, με τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, και να δυναμώσουμε την διαδικασία υλοποίησης αυτού.

Οι Κερδισμένοι του Παιχνιδιού είναι πάντα αυτοί που δεν συμβιβάζονται με λίγα, όταν ξέρουν πως μπορούν να έχουν πολλά. Όταν ξέρουν βαθιά μέσα τους πως μπορούν να τα έχουν όλα. 
Αποδέχονται την αληθινή πηγή της ζωής και της αφθονίας και έχουν ανοιχτή την καρδιά και τον νου τους, σε μεγαλύτερη ευημερία, καλύτερη υγεία, περισσότερο πλούτο, γαλήνη, γέλιο και χαρά.

Όχι σε κάποιο μακρινό και αόριστο μέλλον, αλλά στο Εδώ Και Τώρα.
Και έχει ήδη συμβεί......


Μάρη Κουγιτάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...