Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συν-είδηση


Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να"πλάσουμε" τον κόσμο μας. Δίχως κανόνες, μόνο με "εξαιρέσεις" για να μπορέσουμε να ζήσουμε όμορφα,να ρουφήξουμε το μεδούλι της ζωής και να προσεγγίσουμε την ευτυχία.
 Γιατί αν το σκεφτούμε καλά ο καθένας από μας είναι και μία εξαίρεση. Το να αλλάζουμε μαθαίνοντας από τα λάθη μας είναι η ουσία του να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Άλλωστε λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα.Και μην ξεχνάμε ότι όλα τα πράγματα είναι δύσκολα προτού γίνουν εύκολα. 
Δεν μας αποδυναμώνουν οι δυσκολίες αλλά οι ευκολίες... Δεν πρέπει να δείχνουμε φόβο στη ζωή, πρέπει να τολμάμε, να δοκιμάζουμε και να ρισκάρουμε.Να γινόμαστε πρώτα εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. 

Πρέπει να ρισκάρουμε γιατί η μεγαλύτερη ατυχία στη ζωή είναι να μη ρισκάρουμε τίποτα.Έτσι δεν κάνουμε τίποτα. 
Μπορεί να αποφεύγουμε τον πόνο και τη λύπη αλλά δεν μαθαίνουμε, δε νιώθουμε, δεν αλλάζουμε, δεν αναπτυσσόμαστε. 

Είμαστε δεμένοι με τις βεβαιότητες και τους εθισμούς μας. Έχουμε ξεπουλήσει το μεγαλύτερο αγαθό μας στο όνομα της "ασφάλειας". Την ατομική μας ελευθερία. 
Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι ελεύθερος.Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα. Και όταν τσακίζεσαι να έχεις το θάρρος να ξανασηκώνεσαι.


      Μάρη Κουγιτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...