Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Διαίσθηση


Aυτό που ονομάζουμε διαίσθηση οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτό που αναφέρουμε ως Σωματική Ευφυΐα (Body Intelligence).
Πολλές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, δείχνουν ότι το σώμα και ο εγκέφαλος γνωρίζουν μελλοντικά γεγονότα, πριν ακόμη αυτά να συμβούν.
Και μάλιστα απέδειξαν ότι το μυαλό μας γνωρίζει τα γεγονότα 2-10 δευτερόλεπτα πριν συμβούν.
Η νευρωνική δραστηριότητα του εγκεφάλου ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, πριν αυτά εμφανιστούν στον παρόντα γραμμικό χρόνο.
Αυτές οι μελέτες αποδεικνύουν ότι το μυαλό δεν τελειώνει στα όρια του κρανίου, αλλά μπορεί να επηρεάσει πραγματικά τον εξωτερικό κόσμο.
Με την κατάλληλη εκπαίδευση επηρεάζει τις σκέψεις, ακόμη και τη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων, την ροή των ηλεκτρικών ρευμάτων, αλλά και την ύλη στην βάση της, δηλαδή τα υποατομικά σωματίδια (Κβάντα).

Αυτή η ιδιαίτερη αντιληπτικότητα του εγκεφάλου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι έχουμε πραγματικά την δυνατότητα να γνωρίζουμε κάποια πράγματα πριν αυτά εκδηλωθούν στο φυσικό μας χωροχρόνο. Για τον Ακασικό Θεραπευτή αυτό είναι πολύ φυσικό, αφού το συνειδησιακό του πεδίο είναι εκτός ύλης όπου δεν υπάρχει χρόνος και χώρος. Στο Ακασικό Πεδίο όλα συμβαίνουν τώρα, και εμείς σαν μέρος αυτού του πεδίου έχουμε πρόσβαση στα δυναμικά του μέλλοντος όταν ο εγκέφαλος μας βρίσκεται στις συχνότητες Θήτα-Δέλτα. 

Σύμφωνα με μια ολόκληρη γενιά φυσικών, είναι λογικό ότι το μυαλό μας μπορεί να γνωρίζει μελλοντικά γεγονότα επειδή η συνείδηση δεν δημιουργείται στον εγκέφαλο. Η συνείδηση προσλαμβάνεται από τον εγκέφαλο και φιλτράρεται μέσω του νευρικού συστήματος με τον ίδιο τρόπο που τα δορυφορικά σήματα προσλαμβάνονται από τον πομπό.
Οι εγκέφαλοι μας δεν έχουν διαχωριστεί από το φυσικό κόσμο.
Παρ'όλα αυτά το τρέχον επιστημονικό κατεστημένο, ακόμη δεν είναι πρόθυμο να αποδεχθεί την ιδέα ότι η συνείδηση είναι σε θέση να επηρεάσει την διάσταση του χρόνου και να λαμβάνει εξωαισθητηριακές πληροφορίες.
Τα αποτελέσματα όλων αυτών των μελετών θα έχουν νόημα μόνον αν κοιτάξουν την φυσική της συνείδησης από την άποψη της μη τοπικότητας και την ενότητας με τα θεμελιώδη επίπεδα της φύσης.

Η διαίσθηση λοιπόν είναι αρκετά παρεξηγημένη και υποτιμημένη.
Παρ’ όλα αυτά αποτελεί μια ευφυΐα που οι περισσότεροι αγνοούμε.
Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν οι μύθοι οτι είναι μια ανεξήγητη, μυστηριώδης εσωτερική δύναμη κάποιων αλαφροΐσκιωτων, ή χαρισματικών ανθρώπων, υπερβολικά ευαίσθητων και με ιδιαίτερες ικανότητες.
Το ένστικτο μας δεν ανήκει καθόλου στη σφαίρα του μυστηρίου, της παραψυχολογίας και των μεταφυσικών φαινομένων.
Όλη αυτή η μυθοποίηση της διαισθητικής μας ικανότητας, μας έκανε να μην παίρνουμε στα σοβαρά τη σημασία της στην καθημερινή μας ζωή.
Όμως όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η διαίσθηση ή ένστικτο είναι κάτι που εξηγείται επιστημονικά, που μας είναι χρήσιμο και απαραίτητο και θα μπορούσαμε ακόμα και να την εξασκήσουμε ώστε να βελτιωθεί.

Για την διαίσθηση υπεύθυνο είναι το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο εργάζεται με τρόπο συνοπτικό, ολιστικό, συναισθηματικό και συνειρμικό, σε αντίθεση με το αριστερό ημισφαίριο που είναι υπεύθυνο για τη δομημένη και αναλυτική σκέψη και εργάζεται πιο εστιασμένα, εξειδικευμένα, και οργανωμένα. 
H διαίσθηση λοιπόν ή το ένστικτο μας, δεν είναι μια μεταφυσική ικανότητα που όποιος θέλει την πιστεύει. Είναι μια πραγματική ικανότητα που έχει ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, όπως και η ευφυΐα. Αποτελεί μάλιστα μέρος της ευφυΐας και των υπόλοιπων γνωστικών δεξιοτήτων μας και τις υποστηρίζει.
Όταν λειτουργούμε διαισθητικά, χρειαζόμαστε ελάχιστα δεδομένα και πληροφορίες για να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα ή να πάρουμε μια απόφαση.
Ελάχιστα στοιχεία μας χρειάζονται και μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου για να έχουμε μια διαισθητική αντίληψη.

H διαίσθηση δεν κοιμάται ποτέ, που σημαίνει ότι ακόμα κι όταν είμαστε κουρασμένοι, αποδιοργανωμένοι, ή όταν κάτι συγκεκριμένο μονοπωλεί την προσοχή μας, εκείνη υπάρχει για να μας δίνει σήμα αν κάτι δεν πάει καλά.  Μπορεί ακόμα και να μας ξυπνήσει την ώρα που κοιμόμαστε όταν κάτι συμβαίνει, πράγμα που το συνειδητό μας δεν θα αντιλαμβανόταν σε καμία περίπτωση.
Επίσης μας κάνει συναισθηματικά ευφυείς και κοινωνικά ευαίσθητους, ακριβώς επειδή μας κάνει να πιάνουμε την συναισθηματική ένταση που μπορεί να υπάρχει σε μια συνδιαλλαγή, πράγμα που μας βοηθάει να διαβάζουμε τους ανθρώπους καλύτερα.
Η ανάπτυξη της διαίσθησης μας αποτελεί σημαντικό μέρος της προσωπικής μας ανάπτυξης. Μια υγιής και ισχυρή διαίσθηση μας βοηθά να εμπιστευόμαστε τις αποφάσεις μας, μας κρατάει ασφαλείς, προστατευμένους και ευθυγραμμισμένους με τον σκοπό μας εδώ στον πλανήτη Γη.

Μάρη Κουγιτάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...