Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Αντίσταση - Αλλαγή


Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν στην ζωή μας, πέρα από εμάς τους ίδιους. Η Αντίσταση είναι χαραγμένη μέσα στα κύτταρα μας.
Το να ξεπεράσουμε την έμφυτη τάση μας να περιορίζουμε οι ίδιοι τις αλλαγές στην πραγματικότητα μας δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Η πρόκληση είναι να αποτινάξουμε από πάνω μας την παλιά πραγματικότητα, η οποία δεν μας εξυπηρετεί πλέον.
Και να γνωρίζουμε οτι αυτά που δεν θέλουμε να αντικρίσουμε, απειλούν το Εγώ με το οποίο είμαστε ταυτισμένοι.

Το Εγώ όμως είναι εξαρτημένο, ψεύδεται, φοβάται, νιώθει διαχωρισμένο από όλους και όλα, νιώθει πάντα μειωμένο, δεν αισθάνεται ικανό, και νιώθει τεράστια μοναξιά. Και όλα αυτά τα κρύβει καλά κάτω από προσωπεία.
Θέλει πάντα να νιώθει ανώτερο ακριβώς για να κρύψει την αίσθηση της μικρότητας του. Και μας μπερδεύει. Μας μπερδεύει πολύ.

Το Εγώ είναι αυτό που θα μας πει να μην προχωρήσουμε στην αλλαγή, γιατί θα χάσουμε αυτό ή εκείνο από την ζωή μας. Αυτόν ή τον άλλον άνθρωπο.
Βγάζει όλα του τα όπλα, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την επικράτεια του. Από την άλλη, ο εγκέφαλος μας προσπαθεί συνεχώς να βγάλει νόημα από τις καταστάσεις βασιζόμενος σε αυτά που ήδη έχει καταγράψει και πιστεύει. 
Κάθε νέα πληροφορία μετράται και συγκρίνεται με τα συστήματα πεποιθήσεων που έχουμε, αλλά και τις προσωπικές μας αξίες.
Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος μας είναι συνεχώς διχασμένος ανάμεσα στο τι πιστεύουμε και στο τι νιώθουμε.
Και φυσικά αυτό έχει σοβαρή επίπτωση.

Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο όριο που ο κάθε ένας μας θέλει να περάσει ή να μην περάσει. Όταν το όριο αυτό ξεπερνιέται ενώ τελικά δεν ήμασταν έτοιμοι, τα πράγματα γίνονται περίεργα.
Υπάρχουν πολλές 
ευκαιρίες που τις αφήνουμε να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια μας επειδή απειλούν το πως βλέπουμε και αισθανόμαστε τον εαυτό μας.
Όλοι έχουμε πεποιθήσεις για τον κόσμο, μέσα από τις οποίες φιλτράρουμε και αναδιαμορφώνουμε αυτό που συμβαίνει στην δική μας προσωπική εκδοχή της πραγματικότητας.
Όταν ο εγκέφαλος προσλαμβάνει νέες πληροφορίες, τις επεξεργάζεται αφού πρώτα λειτουργήσουν τα προϋπάρχοντα νοητικά φίλτρα. Τα φίλτρα αυτά θα αξιολογήσουν τις πληροφορίες και θα δράσουν είτε για να τις επιβεβαιώσουν, είτε για να τις απορρίψουν.
Το να αντιμετωπίσουμε την πολύ σοβαρή εργασία να μετασχηματίσουμε τον εαυτό μας, είναι ένα δια βίου έργο, καθώς ποτέ ουσιαστικά δεν φτάνουμε σε κάποιο τέρμα, αλλά συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη συνειδητότητα μας και το άνοιγμα μας σε νέες δυνατότητες.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον είμαστε σε θέση να σταματήσουμε να τις μπλοκάρουμε. Τα πράγματα που αναζητάμε είναι πάντα εκεί μπροστά μας, αρκεί να είμαστε σε θέση να τα δούμε.
Για να φέρουμε περισσότερα θετικά πράγματα στην ζωή μας, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να περιμένει ότι αυτά θα συμβούν.
Να σκεφτόμαστε δηλαδή, σαν το επιθυμητό αποτέλεσμα να έχει ήδη συμβεί.
Αυτό από μόνο του προωθεί την ενέργεια εκεί που χρειάζεται.
Αυτή η αλλαγή στην νοοτροπία μας θα επηρεάσει τον τρόπο που διαμορφώνουμε τον κόσμο μας.

Χρειάζεται επίσης να δεχόμαστε τα συναισθήματα μας όπως έρχονται και να τα αφήνουμε να φεύγουν. Να μην εμπλακούμε στο να τα αναλύουμε, στο να τα εξετάζουμε πολύ, γιατί αυτό απλά θα μας οδηγεί σε πισωγύρισμα.
Ας αγκαλιάζουμε οτιδήποτε έρχεται στην επιφάνεια, και να ευχαριστούμε που μας βοηθά να προχωρήσουμε. Να ευχαριστούμε την Ανώτερη Δύναμη μας, που μας δίνει την ευκαιρία να απελευθερώσουμε αυτά τα θέματα.
Ότι και να νιώθουμε ας μην πανικοβαλλόμαστε, απλά να το δεχτούμε σαν ένα σύμπτωμα για το στάδιο που βρισκόμαστε τώρα.
Ο εαυτός μας σύντομα θα προσαρμοστεί με το νέο πρότυπο και τις νέες συχνότητες.

Η πρόθεση μας ισοδυναμεί με πράξη. Για την ακρίβεια, μπορούμε να πούμε ότι η πρόθεση είναι σημαντικότερη από την πράξη.
H πράξη ξοδεύει ενέργεια, ενώ η πρόθεση συσσωρεύει ενέργεια.
Πρόθεση λοιπόν, και βέβαια ανάληψη ευθύνης, γιατί η διαδικασία να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιδρούμε σε ότι μας συμβαίνει δεν είναι και τόσο απλή.
Απαιτείται βαθιά σκέψη και γνωριμία με τον εαυτό μας, συστηματική ενδοσκόπηση και αποφασιστικότητα, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε οι ίδιοι στα δίκτυα του εγκεφάλου μας, προκειμένου να μεταβάλουμε συνήθειες και πράγματα που λειτουργούν εις βάρος μας. Και όμως, το άτομο που είμαστε σήμερα δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο με εκείνο που θα είμαστε αύριο.

Το παλιό βγαίνει στην επιφάνεια για να φύγει, ώστε το καινούριο να εμφανιστεί στη ζωή μας. Η ολοκλήρωση είναι κοντά.
Ας απολαύσουμε αυτήν την περίοδο με την καρδιά μας.
Οι ευλογίες βρίσκονται μπροστά μας. Καθώς γινόμαστε ολοένα και πιο πνευματικοί, θα είμαστε και πιο ευαίσθητοι με τα πάντα γύρω μας. Το σώμα μας θα μας λέει από μόνο του τι δεν θέλει πια, τι δεν το εξυπηρετεί.

Η ένταση συνήθως συνοδεύει τις μεγάλες ενεργειακές μετατοπίσεις.
Αυτό είναι το χρονικό διάστημα της ένταξης στην νέα πραγματικότητα.
Εάν της παραδοθούμε, θα μείνουμε στην ροή και θα ακολουθήσουμε την φύση της ενέργειας. Όσο καθαρίζουμε από συναισθηματικά θέματα και απελευθερωνόμαστε από τα περιοριστικά πιστεύω και το βαρύ φορτίο του παρελθόντος, γινόμαστε φωτεινότεροι.
Η συχνότητα μας γίνεται υψηλότερη.

Και σιγά σιγά αρχίζουμε να μοιάζουμε με την τελειότητα που πραγματικά είμαστε....

Μάρη Κουγιτάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...