Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η φιλία είναι εναρμονισμένη ισότητα.


Δύσκολα κάποιος μπορεί να δώσει τον 
ορισμό της φιλίας.
Είναι μια σχέση ζωής, ένας πολύ ισχυρός δεσμός μεταξύ ανθρώπων που μας κάνει να γελάμε, να κλαίμε, να νιώθουμε ευτυχία και πληρότητα.

Διάφοροι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, άλλοι εμφανίζονται και εξαφανίζονται πριν καλά καλά το καταλάβουμε. Ο πραγματικός φίλος όμως αντιπροσωπεύει έναν κόσμο μέσα μας, έναν κόσμο που ίσως δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει πριν έρθει αυτός ο άνθρωπος στη ζωή μας.

Οι φίλοι μας είναι οι μικροί ήρωες της ζωής μας, εκείνοι που κάνουν τις δυσάρεστες στιγμές μας ελαφρότερες, εκείνοι που ακούνε με απεριόριστη υπομονή και τα πιό ανόητα προβλήματα μας, εκείνοι που συμμερίζονται τα λάθη, τις προκαταλήψεις και τους φόβους μας, που μας δέχονται και μας αγαπούν γι'αυτό που ήμαστε και όχι γι'αυτό που "θα'πρεπε" να είμαστε.

Εκείνοι με του οποίους μπορούμε να μείνουμε για ώρες στο ίδιο δωμάτιο χωρίς να ανταλλάξουμε κουβέντα αλλά φεύγοντας να νιώθουμε ότι ήταν η καλύτερη συζήτηση που κάναμε ποτέ. 
Αλλά κυρίως εκείνοι που νιώθουν χαρά όταν μας προσφέρουν και όχι όταν παίρνουν από εμάς. Είναι οι άνθρωποι μπροστά στους οποίους τολμάμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Είναι οι άγγελοι που μας σηκώνουν ψηλά στον ουρανό όταν τα δικά μας φτερά ξεχνούν πως να πετάνε.


Μάρη Κουγιτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...