Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Γνωρίζεις?


Γνωρίζεις ότι ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να ζήσεις μια πλήρη και γεμάτη από εμπειρίες ζωή? Γνωρίζεις ότι αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωση σου?
Γνωρίζεις οτι για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι η καλή και υγιής σχέση σου πρώτα με τον εαυτό σου, και μετά με τους άλλους?

Δεν μπορείς να έχεις υγιείς σχέσεις στην ζωή σου εάν οι σχέσεις αυτές γίνονται από ανάγκη και όχι από καθαρή συνειδητή επιλογή. Δεν μπορείς να διακρίνεις τι είναι καλό για εσένα εάν είσαι φυλακισμένος σε σχέσεις ανάγκης, αν νομίζεις οτι όταν είσαι μόνος είσαι μισός. Δεν είσαι μισός. Κανείς δεν γεννιέται μισός. 
Όλοι γεννιόμαστε απόλυτα ολοκληρωμένα Όντα.
Δεν χάνεις τον εαυτό σου ποτέ. Ήσουν και θα είσαι μια ολόκληρη και άρτια Οντότητα.

Αυτά όλα λειτουργούν εις βάρος σου, και φυσικά εις βάρος των στιγμών που πρέπει να ΕΙΣΑΙ, και να επικοινωνείς με τον εαυτό σου, που είναι στιγμές πολύτιμες.
Δεν γίνεται να νιώθεις ότι βρίσκεις τον εαυτό σου μόνο όταν είσαι με κάποιον άλλον. Εάν δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου μέσα στην μοναξιά σου, το Φως σου μέσα στο Σκοτάδι σου, το μόνο που καταφέρνεις όταν είσαι με τους άλλους, είναι να τον χάνεις περισσότερο.

Για να έχεις υγιείς σχέσεις, η προσωπικότητα σου χρειάζεται να είναι συγκροτημένη και να στηρίζεται σε γερές βάσεις ώστε να διαχειρίζεται τα πάντα με νηφαλιότητα και ηρεμία. Αν όχι, θα έχεις συνεχώς εκρήξεις θυμού και απογοήτευσης, ακόμη και με τις παραμικρές αιτίες. Θα νιώθεις πάντα χαμένος και δυστυχής, ακόμη κι αν ζεις την απόλυτη ευτυχία. Ανέλαβε την ευθύνη σου.

Η ανάληψη ευθύνης είναι απλή και εύκολη διαδικασία εάν το αποφασίσεις. 
Εάν αποδεχθείς ότι εσύ δημιουργείς τις καταστάσεις στην ζωή σου, τίποτα δεν είναι μη διαχειρίσημο.  Και από εκεί και πέρα ότι κάνεις, θα το κάνεις για να δημιουργείς μόνο όμορφα πράγματα στην ζωή σου.
 Αν κάποια μέρα δεις την πραγματική σου εικόνα, θα δεις ότι είσαι ένα εκπληκτικό πλάσμα που μόνο χαρά και αγάπη μπορεί να δώσει. 
Βασικό συστατικό της ψυχής σου είναι η απόλυτη αβλάβεια και ο σεβασμός απέναντι στον εαυτό σου, αλλά και σε κάθε πλάσμα. Μπορείς να το δεις?
Ίσως τώρα είσαι στο σκοτάδι, και δεν βλέπεις.......
Όμως μέσα από τα βαθύτερα σκοτάδια, γεννιέται το μεγαλύτερο Φως.

Αν αποφασίσεις να κοιτάξεις βαθιά το παραμελημένο κομμάτι του εαυτού σου που έχεις αφήσει στην άκρη, αν αποφασίσεις να το αγκαλιάσεις, να το παρηγορήσεις και να το αποδεχτείς, τότε ο ολόκληρος ο εαυτός σου θα βγει στο Φως.
Και τότε θα μάθεις να μοιράζεσαι τον εαυτό σου και το σώμα σου εισπράττοντας έρωτα, τρυφερότητα, σεβασμό, και δικαιοσύνη.
Γιατί δεν θα συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό.
Θα μοιράζεσαι ,δεν θα ζητιανεύεις. 
Και αν δεν εισπράττεις αυτά ακριβώς που δικαιούσαι θα μάθεις να φεύγεις. Γιατί θα γνωρίζεις πιά ότι ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο.
Και ΕΣΥ δικαιούσαι το μέγιστο.


Μάρη Κουγιτάκη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...