Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο δρόμος της καρδιάς


Ακολούθησε αυτό που αγαπάς. Ρώτα τι έχεις μέσα σου. Ακολούθησε όχι τα συμφέροντά σου που αλλάζουν συνεχώς, αλλά αυτό που είσαι και αυτό που αγαπάς, που ούτε θα αλλάξει ούτε πρέπει να αλλάξει. Να είσαι ειλικρινής στις σκέψεις σου, καθαρός στα αισθήματά σου. Υπέρμαχος της αλήθειας σου.

Διάλεξε το δρόμο της ζωής. Διάλεξε το δρόμο της αγάπης, του ενδιαφέροντος, της ελπίδας. Το δρόμο της πίστης στο αύριο, της εμπιστοσύνης και της καλοσύνης. Από σένα εξαρτάται. Η τρυφερότητα και η καλοσύνη δεν είναι σημάδια αδυναμίας αλλά δύναμης και ανάτασης ψυχής. 

Η αγάπη είναι μια ατελείωτη συγχώρεση, ένα βλέμμα τρυφερό, κατανόηση, συνεχής μετάγγιση ψυχής και ατελείωτο πλησίασμα στο άνοιγμα του άλλου.

Το μόνο πραγματικό εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα σε μας και την αγάπη είναι ο εαυτός μας. Επικεντρωνόμαστε στο λίγο που μας λείπει και δεν βλέπουμε το πολύ που έχουμε. 

Όμως δε χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνουν τη ζωή μας πλήρη κι ευτυχισμένη.
 
Η ευτυχία αποτελείται από μικρά στιγμιαία πράγματα, το δώρο του ζεστού φιλιού, ένα καλοσυνάτο χαμόγελο, μια καλή κουβέντα βγαλμένη μέσα από την καρδιά, ένα βλέμμα γεμάτο συναίσθημα κι αλήθεια...... 

Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη, αλήθεια και αγάπη.....


Μάρη Κουγιτάκη









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...