Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΕυτυχίαΌταν είμαστε μωρά, ζούμε την ευτυχία αυθόρμητα και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Και μόνο ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω μας, είμαστε ευτυχείς. 
Το να χτυπάμε παλαμάκια, να δαγκώνουμε τα δάχτυλα των χεριών μας, να χαζεύουμε ό,τι κουνιέται είναι μια απέραντη χαρά και καθημερινός ενθουσιασμός, ζωντάνια και κέφι.

Μεγαλώνοντας και ανακαλύπτοντας τον ανθρώπινο πόνο, χάνουμε ένα μέρος του ενθουσιασμού που σε μικρή ηλικία μας εξασφάλιζε ευτυχία χωρίς σύννεφα πάνω από το κεφάλι μας. 
Ερχόμαστε σε επαφή και με άλλους ανθρώπους και μπαίνουμε στη διαδικασία να πιστεύουμε ότι είμαστε αυτό που ορίζουν εκείνοι. 
Οπότε γινόμαστε θύματα ή νιώθουμε θύματα των άλλων και αρχίζουμε να γκρινιάζουμε για όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, σαν εμείς να είμαστε αμέτοχοι. 

Ρίχνουμε ευθύνες και κατηγορούμε για τη δυστυχία μας τους άλλους, ενώ, παράλληλα, κατηγορούμε τους εαυτούς μας και ντρεπόμαστε για όσα μας έχουν συμβεί.
Για να αλλάξει όλο αυτό χρειάζεται άμεση δράση από μέρους μας.
Και πως θα το κάνουμε αυτό?
Με μικρά, καθημερινά και σταθερά βήματα.
Όσο πιο πολύ κάνουμε καθημερινά μικρές ενέργειες ή έχουμε συνήθειες που μας προκαλούν γαλήνη και ευτυχία, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε μέσα μας μια ατέλειωτη δύναμη που μας απελευθερώνει από τους φόβους και μας φέρνει σε επαφή με την αφθονία της ζωής. 

Η ζωή είναι αναμφισβήτητα μια περιπέτεια, και σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τι θα συμβεί. Αλλά σίγουρα μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τι καινούριο, σε εμψυχωτική και ζωντανή εμπειρία.

Και αν καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε οτι πίσω από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μας, κρύβονται οι μεγαλύτερες δυνατότητές μας, τότε οι φόβοι και οι ανασφάλειες μας, γίνονται κίνητρα τόλμης και δύναμης.

Ονομάστε την όπως θέλετε, αλλά όλοι έχουμε μια μικρή φωνούλα μέσα μας που συνεχώς μας ωθεί να την προσέξουμε.
Μερικές φορές ακολουθούμε αυτή την εσωτερική καθοδήγηση, κάποιες άλλες όχι. 
Είναι πολύ άσχημο όμως να αγνοούμε αυτή τη φωνή, γιατί αναγκαζόμαστε να μείνουμε σε μια αρνητικές καταστάσεις που δεν μας εξυπηρετούν, για πολύ καιρό ακόμα, και ας ξέρουμε ότι έχει τελειώσει η εν λόγω εμπειρία για εμάς.

Ανεξαρτήτως από το πόσο καταβεβλημένοι, πιεσμένοι, θυμωμένοι ή αγχωμένοι μπορεί να νιώθουμε σε δύσκολες στιγμές, έχουμε μέσα μας μια έμφυτη δύναμη να αλλάζουμε τον τρόπο προσεγγίσης με μια απλή μετατόπιση της αντίληψής μας. 
Πετυχένοντας αυτό, γινόμαστε πηγή χαράς και για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, οι οποίοι από την πλευρά τους μαθαίνουν να στηρίζουν τις επιθυμίες τους. 

Επιπλέον, οι επιθυμίες μας συγχρονίζονται εύκολα με καλές "συμπτώσεις".
 
Δηλαδή, η ζωή μάς τοποθετεί στην κατάλληλη στιγμή και με τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να υποστηριχτούμε από τις ευκαιρίες και τις κοινωνικές περιστάσεις.

Επιλέγοντας να είμαστε γαλήνιοι, βρίσκουμε την ευτυχία πίσω από καθετί. 
Από το φαγητό που τρώμε κάθε μέρα μέχρι τη θέα του ήλιου που λάμπει στον ουρανό, και από τις κοντινές μας σχέσεις μέχρι την κατάσταση της υγείας μας. 
Έτσι, ακόμα κι όταν έρθουν τα δύσκολα η προσκόλλησή μας στην απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι μας βοηθάει να τα αντιμετωπίσουμε ανάλογα, καθώς εγκαταλείπουμε την αμυντική στάση απέναντι σε αρνητικές εμπειρίες και συναισθήματα και ανοιγόμαστε στο ευρύ φάσμα των επιλογών μας.

Οι αντιδράσεις μας χαρακτηρίζονται όλο και περισσότερο από θετικά στοιχεία και από μία τάση κίνησης προς τα εμπρός.
Η συμπεριφορά μας στην ολότητα της γίνεται περισσότερο ισορροπημένη και βοηθητική, και η ζωή μας βιώνεται πιό ολοκληρωμένα, γεμάτη από ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων συναισθημάτων.

Η ευτυχία μας δεν εξαρτάται από τους άλλους, αλλά από τη δική μας αντίδραση στις πράξεις των άλλων, και στα γεγονότα που εκείνοι προκαλούν.
 
Αν διαλέγουμε να μη μας χαλάνε την καρδιά, μπορούμε να είμαστε πιστοί στην απόφασή μας να ζούμε ευτυχισμένοι.Μάρη Κουγιτάκη-Cosmic Light


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνοδοιπόροι

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

  • * Όλα μπορούν να θεραπευτούν - Martin Brofman
  • * Άλλαξε το DNA σου, άλλαξε την ζωή σου - Dr. Robert Gerard
  • * Η μεγάλη Κβαντική Αλλαγή - Dr.Ervin Laszlo
  • * Η Ρομφαία - Steve Rother
  • * Συζήτηση με το θεό (τριλογία) - Neale Donald Walsch
  • * Η κοιλάδα των Ρόδων - Paul Amadeus Dienach
  • * Γεννημένοι να αγαπάμε - Leo Buscaglia