Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Αφύπνιση



Πόσοι από εμάς αισθάνονται ή έστω αντιλαμβάνονται οτι η Ύπαρξη μας είναι ευλογία? Είναι η ώρα τώρα να αναγνωρίσουμε την αξία αυτής της Ύπαρξης.

Είμαστε πλάσματα μοναδικά και τέλεια, ακριβώς όπως είμαστε.
Ο δημιουργός φτιάχνει μόνο πρωτότυπα. Όλοι είμαστε πρωτότυπο και όχι αντίγραφο κάποιου άλλου. Ο κάθε ένας μας έχει την δική του ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα, και είμαστε όλοι εκπρόσωποι της Θηλυκής και Αρσενικής υπόστασης του δημιουργού. Είμαστε Αρσενική και Θηλυκή ενέργεια μαζί. 

Ας θυμόμαστε οτι καμία ενέργεια δεν είναι "κακή" ή "απειλητική". Και καμία δεν υστερεί ή υπερέχει της άλλης. Οπότε καμία δεν πρέπει να υποτιμά ή να μειώνει την άλλη. Άλλωστε για να επιτευχθεί οποιαδήποτε δημιουργία στο σύμπαν, απαιτείται συνεργασία δυνάμεων.

Είμαστε δυνατοί και ισχυροί. Οι ικανότητες και οι δυνατότητες μας είναι απεριόριστες. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Και σε καμία περίπτωση να μη λέμε οτι δεν κάνουμε τίποτα σημαντικό στην ζωή μας.
Οτιδήποτε κάνουμε στην ζωή μας είναι σημαντικό, γιατί σημαντική είναι η ίδια η ύπαρξη μας.

Τώρα, σήμερα, ας αποφασίσουμε συνειδητά να ακυρώσουμε όλα τα μοτίβα καταστολής του εαυτού μας και να ενεργοποιήσουμε την ικανότητα μας να ξεπερνάμε τον εγωκεντρισμό, τις προκαταλήψεις, και τα στερεότυπα.
Ας ενισχύσουμε την βαθύτερη και πληρέστερη γνώση της αποδοχής και της ανώτερης σκέψης. Η αποδοχή και η Αγάπη για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους πρέπει να είναι δεδομένη, δίχως να χρειάζεται να καταβάλλουμε προσπάθεια για αυτό.

Ας αναλάβουμε επιτέλους την πλήρη ευθύνη οτι τα μοτίβα που βιώνουμε στην ζωή μας τα δημιουργούμε εμείς. Και να θυμόμαστε το βασικότερο, όσο και να φαίνεται έτσι, η ζωή δεν διαλύεται ποτέ σαν χάρτινος πύργος.
Είναι στιβαρή σαν βράχος. Είναι κατασκευασμένη από πανίσχυρα συμπαντικά υλικά που η πρώτη ύλη τους είναι ΘΕΟΣ.

Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε συνειδητά οτι έχουμε πάρει όλες τις εμπειρίες του άγχους, του πόνου, και του φόβου. Δεν τις χρειαζόμαστε πια.
Ας νιώσουμε οτι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, οτι ο πάροχος και ο προστάτης της ζωής μας είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Είναι άτοπο να ψάχνουμε την στήριξη σε εξωγενείς παράγοντες. Εμείς οι ίδιοι είμαστε τα θεμέλια της ζωής μας. Θεμέλια που είναι αδύνατον να καταρριφθούν από κανέναν άλλον παρά μόνο από εμάς τους ίδιους.
Να θυμόμαστε πάντα οτι ο κάθε άνθρωπος έρχεται στον κόσμο πλήρης και ενεργοποιημένος, με όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ζωή του.
Είμαστε πλάσματα κυρίαρχα και αυτόνομα.

Αν δούμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είναι, αυτομάτως θα πάψουμε να τον αμφισβητούμε και να βάζουμε εμπόδια στο έργο του.
Θα μπορέσουμε να τον εμπιστευθούμε απόλυτα, και αυτό θα μας δείξει την μεγάλη εικόνα μας η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αξιοθαύμαστη. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε συγκροτημένοι και ώριμοι ψυχικά και νοητικά.

Όλοι μας είμαστε πλάσματα που αξίζουν τα πάντα. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αρκούμεθα σε ψίχουλα. Στα όποια ψίχουλα.
Αξίζουμε πολύ περισσότερα. Αλλά χρειάζεται να νιώθουμε οτι μας αξίζουν για να μπορούμε να τα διεκδικούμε δίχως φόβο ή τύψεις. Και φυσικά να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να τα εισπράττει, να τα ζει και να τα χαίρεται.

Ναι, μπορούμε να εστιάσουμε εκεί που είναι κατάλληλο, μπορούμε να βάλουμε υψηλούς στόχους, μπορούμε να σηκώσουμε το πέπλο της λήθης από τα μάτια μας, μπορούμε να νιώσουμε την ενότητα.

Ναι, μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα την ύπαρξη μας.
Η ζωή μας είναι δώρο, επιτέλους ας την τιμήσουμε και ας την σεβαστούμε όπως της αξίζει.



Μάρη Κουγιτάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...