Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Η Αλήθεια είναι ΑγάπηΗ Αλήθεια είναι η αρχή των πάντων. Είναι η γενεσιουργός δύναμη.
Οτιδήποτε υπάρχει, υπάρχει γιατί ο Δημιουργός εξέφρασε την Αλήθεια του μέσα σε αυτό.
Όταν φοβόμαστε να αντικρύσουμε την Αλήθεια, φοβόμαστε το καθαρό βλέμμα του Θεού. Το βλέμμα της υπέρτατης Αγάπης.
Η Αλήθεια είναι Αγάπη.

Όμως είμαστε εδώ για να κοινωνήσουμε αυτήν την Αλήθεια, μέσα από την ζωή μας και το βίωμα μας στην Γή.
Για να εκφραστεί όμως η Συμπαντική Αλήθεια, χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιά είναι η δική μας, η Προσωπική Αλήθεια.

Μόνο τότε μπορούμε να την κοινωνήσουμε σωστά και οι άλλοι να ακούσουν.
Γιατί η φωνή μας έχει δύναμη, και ο λόγος μας είναι ισχυρός.
Και όταν το μέσα μας συνάδει με το έξω μας, τότε τα μηνύματα είναι  ξεκάθαρα, και έχουν την δυναμική να εισακούγονται.

Ο εαυτός μας είναι το μεγαλύτερο δώρο του θεού προς εμάς. Και αν πολλές φορές εκφράζει δείγματα παθητικότητας και ταπείνωσης, είναι γιατί εμείς δεν τον εκτιμήσαμε όσο θα έπρεπε. Το πλήρες δυναμικό μας μπορεί να εκφραστεί μόνο όταν συνειδητά βγούμε από την κατάσταση της παθητικότητας.

Ο δημιουργός μας, φροντίζει πάντα να διασφαλίζει το καλύτερο για εμάς. 
Ο εαυτός μας είναι χτισμένος σε γερές βάσεις που έβαλε η ψυχή μας πολύ πριν γεννηθούμε. Αυτός ο εαυτός δεν γκρεμίζεται με τίποτα, παρά μόνο με την δική μας πρόθεση, και τώρα είναι ώρα να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη και να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη μας επάνω στην ζωή μας.

Στα ατελείωτα ταξίδια μας, το πέρασμα μας από κάθε ζωή αγγίζει καρδιές και συναισθήματα πάρα πολλών ανθρώπων. Είμαστε παιδιά ενός Πρωταρχικού Δημιουργού, ευλογημένοι και προικισμένοι με Αγάπη, στην γνήσια και πραγματική μορφή της. 
Η ίδια η ψυχή που οδηγεί τα βήματα μας μέσα στους αιώνες, την διαφυλάσσει και την απλώνει σε όλους τους κόσμους, όλες τις διαστάσεις, όλα τα σύμπαντα και όλες τις πραγματικότητες.

Είμαστε πλάσματα που φέρουμε μέσα μας όλη αυτήν την γνώση, και είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα δομικά υλικά της ύπαρξης, την Αγάπη και την Αλήθεια, σε όλες τις εκφράσεις και ποιότητες τους.
Αν δεν αποφασίσουμε να επιτρέψουμε στην δική μας Αγάπη και στην δική μας Αλήθεια να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στην ύπαρξη μας, τότε καμία άλλη Αγάπη και καμία άλλη Αλήθεια δεν μπορεί να εισχωρήσει στην καρδιά μας.

Το βίωμα της Αγάπης και της Αλήθειας ξετυλίγει μπροστά μας την μεγάλη εικόνα μας. Την μόνη πραγματική εικόνα μας. Και ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μας βλέπουμε αυτό που πραγματικά είμαστε, και όχι ένα διαστρεβλωμένο κακέκτυπο.


Μάρη Κουγιτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλλάζω

Η περίοδος που διανύουμε φαίνεται πολύ άσχημη. Όμως οι περισσότεροι ξέρουμε, γνωρίζουμε, νιώθουμε, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει επέλ...